Etykiety na opakowaniach żywności to dla nas cenne źródło informacji, dlatego należy je czytać. Z nich dowiemy się, z jakim produktem mamy do czynienia.
Ostatnie z tej serii:
2025-12-09
Sosna to wiecznie zielone drzewo. Preparaty sosnowe wykorzystuje się w wielu różnych schorzeniach. Pączki i pędy sosny wykazują działanie wykrztuśne, rozkurczowe i przeciwbakteryjne. Natomiast olejek sosnowy otrzymywany z igieł sosny...
2025-12-08
Samopsza to jedno z najstarszych zbóż wykorzystywanych przez człowieka. Nieco zapomniane, ale warto odkryć je na nowo. Podobnie jak płaskurkę czy orkisz.
2025-12-05
W dzisiejszym programie powiemy o ćwiczeniach, które możemy wykonać w kilka minut, wykorzystując od tego biurko czy krzesło. Pozwoli to rozluźnić, odprężyć i odciążyć nasz kręgosłup.
2025-12-04
Dzisiaj powiemy, jak rozważnie się odchudzać.
2025-12-03
Wśród dodatków do żywności największe obawy budzą zwykle konserwanty, to warto też zwracać uwagę na 6 syntetycznych barwników, które są przedmiotem badań naukowców.