Co kryje w sobie żywność, którą spożywamy? Warto czytać oznakowania na opakowaniu, to ważne także w przypadku zakupu mąki.
Ostatnie z tej serii:
2025-05-13
Maj to czas pozyskiwania wielu cennych ziół, które warto zbierać i stosować dla lepszego samopoczucia i poprawy stanu zdrowia. Wiosną wszystkie rośliny budzą się do życia – m.in. wartościowa pokrzywa.
2025-05-12
Rabarbar – pobudza apetyt, działa oczyszczająco i jest źródłem witaminy C.
2025-05-09
Codzienny ruch jest dla naszego organizmu bardzo istotny i korzystniejszy niż bierny wypoczynek. Podstawową aktywnością może być zwykły spacer.
2025-05-08
Zespół jelita drażliwego. Jak uniknąć tego schorzenia?
2025-05-07
Sposób, w jaki przechowujemy żywność w warunkach domowych, jest bardzo ważny – dotyczy to także kasz i produktów sypkich. Jak zapewnić im właściwe warunki przechowywania?