Artykuły spożywcze muszą być w odpowiedni sposób oznakowane. Na etykiecie muszą się znaleźć wszystkie składniki produktu.
Ostatnie z tej serii:
2025-06-30
Lato to czas bardzo dużej dostępności owoców i warzyw. Zwróćmy uwagę na owoce pestkowe i warzywa owocowe.
2025-06-27
Rekreacyjne pływanie ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Może pełnić funkcję profilaktyczną i rehabilitacyjną. Jak pływać, aby było to bezpieczne?
2025-06-26
Dieta low FODMAP stosowana jest między innymi w zespole jelita drażliwego czy też przy SIBO.
2025-06-25
Podstawowym elementem ograniczania marnowania żywności jest planowanie i kupowanie takiej ilość jedzenia, jaką jesteśmy w stanie spożyć. Ważne jest także właściwe jej przetwarzanie. W naszych domach najczęściej marnują się produkty...
2025-06-24
Mniszek lekarski, dzięki swoim składnikom, poprawia trawienie, wzmaga apetyt i pomaga w odchudzaniu. Choć uznawany jest za uciążliwy chwast, to w medycynie naturalnej zalicza się go do bardzo cennych roślin...