W okresie jesienno-zimowym warto szczególnie zadbać o odpowiedni dobór składników w posiłkach. Zalecana jest także suplementacja witaminą D.
Ostatnie z tej serii:
2025-11-13
Dzisiaj opowiemy, co jeść jesienią i zimą, żeby poprawić swoją odporność.
2025-11-12
Tzw. wytłoki owocowo-warzywne można wykorzystywać na różne sposoby, np. jako dodatki spulchniające czy też zagęstniki do wypieków. Do tego celu można też wykorzystywać pozostałości powstające przy przetwórstwie nasion roślin leczniczych.
2025-11-11
Kolendra siewna działa dobroczynnie na układ pokarmowy. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego i poprawia apetyt. Ma też właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne.
2025-11-10
Gęsina, czyli mięso z gęsi. Jest nie tylko smaczne, ale bardzo zdrowe…
2025-11-07
Aktywny wypoczynek w południowej części województwa lubelskiego.