Etykiety na opakowaniach to dla nas cenne źródło informacji. Warto je czytać zwłaszcza przy zakupie żywności ekologicznej.
Ostatnie z tej serii:
2025-03-11
Miłorząb japoński poprawia pamięć i koncentrację, usprawnia przepływ krwi i chroni układ nerwowy. Jest uznawany za symbol wytrzymałości, odporności i długiego życia.
2025-03-10
Kasze, dzięki wysokiej zawartości skrobi, mają niezwykłą wartość odżywczą. To jadalne nasiona zbóż w postaci rozdrobnionej lub tylko pozbawionej twardej łuski.
2025-03-07
W podcaście powiemy o aktywności fizycznej na siłowni.
2025-03-06
W podcaście powiemy o diecie bezglutenowej.
2025-03-05
Nawet najdroższa i najlepsza jakościowo żywność nie będzie trwała, jeżeli nie zapewnimy jej właściwych warunków przechowywania. Jak ograniczyć marnowanie żywności?