Etykiety na opakowaniach to dla nas cenne źródło informacji. Warto je czytać zwłaszcza przy zakupie żywności ekologicznej.
Ostatnie z tej serii:
2025-12-19
Slow jogging to technika biegania, która charakteryzuje się powolnym tempem, nie powodującym zbyt dużego obciążenia organizmu, zmęczenia i zadyszki.
2025-12-18
Okres świąt często kojarzony jest z przejadaniem się. Są jednak sposoby na to, by nie przybrać na wadze nie rezygnując ze świątecznych smakołyków.
2025-12-17
Ryby są bogate w kwasy omega, zawierają też lekkostrawne i wysokowartościowe białko oraz witaminy A, B i E, ale Polacy jedzą ich wciąż za mało. Nasza niechęć to głównie obecność...
2025-12-16
Sosna, świerk czy jodła - to nie tylko ozdoba, ale także znakomity surowiec zielarski. Wszystkie zawierają olejki eteryczne, które mają zastosowanie w ziołolecznictwie.
2025-12-15
Tym razem dowiemy się, dlaczego warto jeść ryby.