W okresie jesienno-zimowym organizm ludzki często jest narażony na różnego rodzaju infekcje. To czas, kiedy musimy szczególnie zadbać o naszą dietę.
Ostatnie z tej serii:
2025-10-22
Jak ograniczyć marnowanie żywności będąc konsumentem?
2025-10-21
Ziołolecznictwo jest jedną z najstarszych znanych człowiekowi metod wspomagania organizmu. Dziś powiemy o podagryczniku pospolitym.
2025-10-20
Zawierają witaminy, są bogate w błonnik i niewątpliwie bardzo zdrowe. To jedne z najpopularniejszych owoców w Polsce: jabłka.
2025-10-17
Aktywność fizyczna na siłowni niegdyś była kojarzona wyłącznie z kulturystami, dziś ćwiczą tam m.in. ci, którzy chcą schudnąć czy też aktywnie spędzić czas w towarzystwie.
2025-10-16
Wraz z powrotem do naturalnego i zdrowego odżywiania wzrasta rola miodu pszczelego jako cennej substancji odżywczo-leczniczej i przyprawowej. Ale nie możemy też zapominać o innych produktach pszczelich, takich jak propolis,...